Home - Black Magic Woman podium plek in de 200 Myls solo 2015

Black Magic Woman podium plek in de 200 Myls solo 2015

    Na het winnen van de eerste prijs in de ORC 3 en de overall beker in de 24 uurs race van 2015 van de Nederlandse Vereniging van Kustvaarders, heeft het Waarschip 1010 De NED3537 “Black Magic Woman “intussen weer een opmerkelijke podiumprijs binnen gesleep. De derde prijs in de 200 Myls Solo is woensdag avond tijdens de prijsuitreiking in Lelystad een feit geworden.

    Harris Visser: “De 200 Myls solo doe ik intussen voor de 5e keer aan mee. Dit jaar is deze gevaren van woensdag 30 september 7.00 uur tot zondag 4 oktober tot 12:00 uur. Vorig jaar ben ik eerste  geworden in Baan 1, de Noordzee baan, met vrij heftig weer. Ik heb zelfs voor het eerst een breker helemaal over de boot heen gehad. Dit jaar heb ik van de 4 banen de baan gekozen die volgens mij voor het eindklassement de beste mogelijkheden bood omdat we wind later in de week zou gaan liggen. Gevolg was dat we met enkele kanshebbers de eerste nacht grotendeels hebben doorgevaren en op donderdag avond als ca 180 mijl er op hadden zitten. Uiteindelijk zat ik 2 minuten van nr.2 af. Nr. 1 is Sander van Doorn met zijn gloednieuwe Mini Transat waar hij ook mee in de laatste editie van het blad “Zeilen” heeft gestaan en waarmee hij de Mini Transat oceaanrace in 2017 gaat varen. Het is hem gegund, in zo’n ding varen is echt afzien!
    Volgend jaar doe ik zeker weer mee. Er zijn verbeterpunten en volgend jaar wil ik zeker proberen om de eerste plaats te bemachtigen. Voorlopig ben ik best trots op deze prestatie.”

    Waarschip 1010 Black magic Woman

    Foto: bootinbeeld.nl