1ste plaats ORC Two Handed voor W 36 HUBO

De 49e editie van het Deltaweekend is zondag met ideale zeilomstandigheden afgesloten. Drie dagen lang genoot een deelnemersvloot van bijna 80 zeilboten met meer 400 bemanningsleden van zon en wind en het zilte Zeeuwse water.

Op vrijdag was er een redelijke wind van 3 Beaufort, op zaterdag werden de banen ingekort wegens gebrek aan voldoende wind. De afsluiting op zondag maakte met een westelijke wind kracht 3 a 4 Bft alles goed.

Voor de officiële wedstrijdklassen (de ORC klassen) stond het Zeeuwse kampioenschap op het spel. Het was bovendien een dag waarop de voor veel klassen pas de definitieve winnaars uit de bus kwamen. De laatste wedstrijddag veranderde nog veel in het uiteindelijke klassement, waardoor het Deltaweekend tot op het laatst spannend bleef.

ORC Two handed klassen

Doordat het steeds moeilijker wordt om voor drie zeildagen een complete bemanning van circa 6 a 7 samen te stellen kiezen veel schippers in de ORC klassen er voor om met een kleine bemanning van twee personen te zeilen.

Hubo en Erik van Vuuren

Hubo: 1ste plaats ORC Two Handed

In deze ORC Two Handed klasse werd de Hubo (Waarschip 36 WK), met schipper Erik van Vuuren van Jachtclub Scheveningen en Kees van Uffelen, onbetwist winnaar met een grote puntenvoorsprong op nummer twee.

Bekijk de video’s