Waarschip heeft weer een schitterende Waarschip 36LD afgeleverd. Deze snelle boot is met zijn tijdloze strakke model, zijn grote kuip en het comfortabele interieur een veelzijdig zeiljacht. De boot vaart voorin het wedstrijdveld én is zeer geschikt voor lange zeereizen. Het duurzame concept en het feit dat de boot Made-in-the-Netherlands is maakt de boot bij veel zeilers geliefd. We wensen de trotse eigenaar veel mooie zeilmijlen!

Veelzijdig en waardevast
Het Waarschip 36 ‘LD is ontworpen op basis van een aantal specifieke eisen. De boot moest geschikt zijn voor lange zeezeilwedstrijden met soms kleine bemanning of solo. Daarnaast moest het schip zeewaardig en betrouwbaar zijn, snel en duurzaam, gemakkelijk te onderhouden zijn en zijn waarde behouden. Het Waarschip 36 is categorie CE A getest. Klik hier voor het certificaat

Ballasttanks
De 36′LD is uitgerust met ballasttanks. De vaste kiel geeft het schip een normale stabiliteit zodat de ballasttanks niet noodzakelijk zijn. Vooral met een kleine bemanning kan aan de wind kan met de ballasttanks meer uit de boot gehaald worden. Het vullen van de loeftanks (ca. 600 L) heeft hetzelfde effect als 8 man aan loef ! Voor de wind gaan de tanks weer leeg, waardoor de boot lichter wordt en beter planeert. De bediening van de tanks is eenvoudig.