29 mei 2019 – In 2018 kon je er niet omheen: die knalgeel-zwarte eco-racer met team. Ze voeren daar waar snoeihard gevaren werd. Een …

speciaal wedstrijdjacht ‘W36’, 100% Nederlands design en gebouwd in Nederland. De 2018 campagne stond in het teken van teamprestaties, duurzaamheid en innovatie. Voldoende synergiën voor DGN retail om als hoofdsponsor het team ‘Hubo’ in 2018 naar de wereldtop te begeleiden. Ook dit jaar hebben we bijzonder nieuws. Het geel-zwarte jacht ‘Hubo’ is in 2019 weer op de Nederlandse wateren te zien, weer samen met hoofdsponsor DGN retail, alleen het team heeft plaats gemaakt voor een tweetal! 

Eco-racer
Kan het niet beter, slimmer en verantwoordelijker? De meeste jachten zijn na hun levensduur niet herbruikbaar en rest de afvalberg.  Het W36 team gebruikt niet alleen kennis en de laatste stand van de techniek voor de ontwikkeling van een snel wedstrijdschip, maar voelen zich verantwoordelijk om meer te doen voor de wereld waarin we leven. 

Vakmanschap blijft leidend met als hoofdbestanddelen prestatie, duurzaamheid en innovatie. In duurzaamheid, Nederlands vakmanschap en samenwerken zitten de synergiën en het duurde dan ook niet lang tot DGN retail – eigenaar van 230 ‘Hubo’ doe-het-zelf vestigingen in Nederland – als hoofdsponsor van 2018 aan boord stapte. En de samenwerking gaat door in 2019!

Hout is Cool

De ‘W36 Worlds Edition’ is een van de weinige, zo niet het eerste schip dat volledig herbruikbaar en carbon neutraal is gebouwd. De boot is gemaakt van FSC gecertificeerd hout dat middels een nieuw procedé wordt bewerkt met afbreekbare kunsthars en vervolgens kort in de oven wordt “afgebakken” voor extra stijfheid. Door de optimale keuze van houtsoort en haar natuurlijke vezelstructuur, samen met afbreekbare (biologische) kunsthars is dit materiaal lichter, sterker en duurzamer dan regulier composiet of carbonmaterialen. “Een nieuw topmateriaal voor het bouwen van schepen dat sterk, duurzaam en herbruikbaar is” aldus Erik van Vuuren initiator de W36.

De ‘Hout is Cool’ campagne zal bij de ‘Hubo’ vestigingen in Nederland en tijdens grootse evenementen aanhaken aan duurzaamheid en duurzaam gebruik van hout, vakmanschap en samenwerken. Volgens marketingmanager Miriam de Bruin: ”Voor ons is de campagne ‘Hout is Cool’ teruggaan naar de basis, het hart van het bedrijf. Wist je dat we in 1933 ontstaan zijn als een kleine houthandel in Utrecht? We willen in 2019 iedereen in Nederland, alle kleine en grote klussers uitdagen om met hout aan de slag te gaan. Uiteraard zal ook de grote varende W36 ‘Hubo’ regelmatig in onze campagne en tijdens evenementen in de spotlights gezet worden”.

Van team naar twee, klaar voor 2019
Na de winter lang hard werken en de boot aanpassen voor zeilen met twee, kan het duo VanVuuren-Beusker niet wachten om dinsdag 28 mei van start te gaan. “In principe doe je als duo nog steeds dezelfde taken als een heel team, je zult alleen wat slimmer moeten varen en nog harder moeten werken” aldus co-schipper Yvonne Beusker.

Tijdens de North Sea Regatta zullen de eerste twee lange afstand races tussen Nederland en Engeland gevaren worden en daarna nog een aantal dagen middellange races op de Noordzee. Volgens schipper Erik van Vuuren: “De W36 ‘Hubo’ lijkt ergonomisch en vaar technisch perfect omgetoverd van volle bemanning naar twee. Het blijft natuurlijk een enorme sportieve uitdaging om dit schip nu met zijn tweeën te zeilen.  Zaterdag, als we weer terugkomen weten we zeker of we met deze aanpassingen op de goede weg zitten.”