Waarschip Composites gaat de Raku 40 Catamaran bouwen

Raku 40 Performance Cruiser Catamaran

Grainger designs – van oorsprong ontwerpers van flat-out racers – is het gelukt om de Raku 40 het comfort van een cruiser te geven. De licht sterke constructie zorgt voor weinig nat oppervlak en het catamaran concept voor een hoog zeildragend vermogen. De omgekeerde boeg (om “duiken” tegen te gaan) en het strakke lijnenspel geven de catamaran een fraai, bijna futuristisch, uiterlijk.

WAARSCHIP IS DE EUROPESE BOUWER VAN DE RAKU 40 CATAMARAN


Indelingen

De standaardindeling omvat een centrale badkamer in de romp en een tweede badkamer naar voren in de bakboord. Een opstelling met vier hutten is beschikbaar met centrale badkamers in beide rompen.

Kuip
Er zijn twee kuipindelingen: één met het stuurstation achter en één met de stuurstand tegen de kajuit geplaatst. In beide gevallen is het een dubbele stuurstand.

Motoren
Binnenboorddiesels hebben de voorkeur voor zeilen in open oceaan en beveiliging voor het oversteken van staven, maar buitenboordmotoren kunnen worden gemonteerd als de boot voornamelijk in beschermde wateren vaart. Tevens kan een elektrische systeem van Oceanvolt geplaatst worden.

Zwaarden en vaste kielen
Het standaardontwerp wordt geleverd met zwaarden, maar de cat kan ook met vaste kielen uitgerust worden.

Specificaties

L.o.a 12,00 m
B.o.a. 7,20 m
Diepgang variabel
Typisch zeilgewicht 4 – 5 T
Max. gewicht 7,5 T

Zeilplan

Grootzeil57,7 m2
Fok22,8 m2
Code Zero41 m2
Asymmetrisch 1112 m2
Hoogte boven WL18,25 m

Indeling

–  Details in ontwerp en maatvoering kunnen nog worden gewijzigd  –

Waarschip bouwde reeds de Waarschip Outremer 42 & 45 en de Waarschip Tiros en de Waarschip 48 catamaran.

Waarschip Raku 40 Catamaran

Maak nu een afspraak of vraag een offerte aan

Nautisch Centrum Delfzijl is Wereldwijd de officiële bouwer van Waarschepen. We werken met/aan een breed scala materialen, zoals hout, composiet, polyester en metaal. Uw Waarschip kan volledig worden aangepast aan uw wensen. We willen u vragen uw gegevens in te vullen. We nemen contact met u op om de uitgebreide mogelijkheden en opties met u door te nemen.