Home - Waarschip W36 Worlds 2018 Edition

Waarschip W36 Worlds 2018 Edition

Duurzaamheid op topsportniveau – Nederlanders gaan voor WK zeezeilgoud

De Waarschip W36 Worlds 2018 Edition is tewater gelaten. Een 100% Nederlands design, gebouwd in Nederland en geoptimaliseerd voor de komende Wereldkampioenschap Zeezeilen in Scheveningen (12-20 juli 2018). Duurzaamheid en innovatie zijn de hoofdbestanddelen voor dit bijzondere schip.

100% Nederlands design
Nederland staat bekend als waterland en op innovatie vlak staan we in de top tien wereldwijd. Vakspecialisten in het W36 projectteam werken samen om een verschil te maken. Het doel is goud tijdens het WK zeezeilen in Den Haag; hiervoor nemen we als uitgangspunt de topzeilers die optimaal moeten presteren en ontwikkelen we met alle laatste kennis en kunde een optimale zeilracer.  Hierbij is vakmanschap leidend en zijn duurzaamheid en innovatie de hoofdbestanddelen. Het resultaat is een 100% Nederlands design, gebouwd in Nederland. Een schip dat barstensvol zit met innovaties van Nederlandse bodem.

Duurzaamheid
Kan het niet beter, slimmer en verantwoordelijker? De meeste jachten zijn na hun levensduur niet herbruikbaar en rest de afvalberg.  Het W36 team zet niet alleen de laatste kennis en kunde in voor de ontwikkeling van een snel wedstrijdschip, ze voelen zich verantwoordelijk om meer te doen voor de wereld waarin we leven.  

De W36 Worlds 2018 Edition is een van de weinige, zo niet het eerste schip dat volledig herbruikbaar is en carbon neutraal gebouwd wordt. De boot is gemaakt van FSC gecertificeerd hout dat middels een nieuw procedé wordt bewerkt met afbreekbare kunsthars en vervolgens kort in de oven wordt “afgebakken” voor extra stijfheid. Door de optimale keuze van houtsoort en haar natuurlijke vezelstructuur, samen met afbreekbare (biologische) kunsthars is dit materiaal lichter, sterker en duurzamer dan regulier composiet of carbonmaterialen. “Een nieuw topmateriaal voor het bouwen van schepen dat sterk, duurzaam en herbruikbaar is” aldus Erik van Vuuren initiator de W36.

Klaar voor het Wereldkampioenschap Zeezeilen
Van 12-20 juli 2018 vindt in Scheveningen dit jaar het WK zeezeilen plaats, de plek waar deze eerste W36 zal laten zien wat ze kan. Met een geselecteerd team van ervaren topzeezeilers, een schip dat geoptimaliseerd is volgens de laatste regels voor IRC en ORC zeilen en door de passie van allen die betrokken zijn bij dit W36 project, kan dit alleen maar goud opleveren!

Meer weten? Lees recente artikelen:

De Scheveninger
Haagwestnieuws