Waarschip 1076/36

De harde praktijk van de OSTAR (Observers single handed transatlantic race) en soortgelijke zeer zware zeilwedstrijden over oceanen waaraan Waarschepen hebben deelgenomen, hebben ons veel geleerd. Over zeewaardigheid, over comfort, over doelmatigheid én over sterkte. Zo is gebleken dat boten van het formaat Waarschip 1076 het relatief het beste doen. Groot genoeg om ook onder moeilijke omstandigheden goed te blijven zeilen, groot genoeg om de bemanning het optimale comfort te bieden dat bij een langdurig verblijf aan boord het verschil kan betekenen tussen prettig en niet prettig. Groot genoeg ook om aan boord te wonen. Klein genoeg om altijd optimaal hanteerbaar te blijven, ook voor een kleine bemanning. Het Waarschip 36 is categorie CE A getest. (>> certificaat)

Zeer stabiel en ruim

De forse breedte van het Waarschip 1076 zorgt er voor dat de boot onder kleine hellingshoeken vaart, hij ligt niet snel op één oor. Bovendien maakt die forse breedte van het Waarschip 1076 een groot schip voor z’n lengte. Het grote volume van het waarschip 1076 maakt een ruime, praktische inrichting mogelijk. Alle elementen daaruit zijn van royaal formaat. De tamelijk ver naar voren geplaatste motor is van alle kanten goed bereikbaar. Er is een groot vloeroppervlak. De rugleuningen in de kajuit zijn ook te gebruiken als loodskooien. Het totaal aantal kooien bedraagt 8 in de standaard uitvoering. Wijzigingen in de indeling zijn heel goed mogelijk zolang de plaats van de schotten niet gewijzigd wordt.  In het gedeelte van het schip waar de opbouw zich bevindt bedraagt de stahoogte overal meer dan 1,90 m, in de kajuit zelfs vrijwel 2,00 m.

Hoog snelheidspotentieel

De boot heeft een hoog snelheidspotentieel, is wendbaar en gemakkelijk te besturen. Het achterlijk geplaatste roer zorgt bovendien voor een goede koersstabiliteit. De bediening is eenvoudig, ook voor een kleine bemanning.

De 1076 is zodanig ontwikkeld, dat verregaand tegemoet gekomen kan worden aan uw individuele wensen. Dit maakt de boot de ideale basis voor een custom build ocean going jacht waar specifieke en hoge eisen aan worden gesteld.

Specificaties

LOA10,76 m
LWL8,80 m
Breedte3,68 m
Diepgang1,20/1,70/2,10 m
Gewicht5000 kg
Ballast2300 kg
Balast ratio46 %

Zeilplan

Grootzeil38 m2
Genua143,2 m2
Genua230,5 m2
Fok16,3 m2
Stormfok8,7 m2
Spinnaker95 m2
Aan de wind opp.81,2 m2
Ruime wind opp.133 m2
I14,6
J4
P13,75
E4,6

Indeling

Waarschip 1076/36

Maak nu een afspraak of vraag een offerte aan

Nautisch Centrum Delfzijl is Wereldwijd de officiële bouwer van Waarschepen. We werken met/aan een breed scala materialen, zoals hout, composiet, polyester en metaal. Uw Waarschip kan volledig worden aangepast aan uw wensen. We willen u vragen uw gegevens in te vullen. We nemen contact met u op om de uitgebreide mogelijkheden en opties met u door te nemen.