Waarschip 40 een snelle racer

Waarschip heeft Arthur Pelzer opdracht gegeven een nieuw 40 ft Waarschip te tekenen. Deze snelle offshore racer is onder de Class 40 regels ontworpen. De Class 40  is een snelle ‘’short handed’’ racer en eenvoudig alleen of met 2 man te varen is. Dit maakt de nieuwe Class 40 van Waarschip ook geschikt voor een nieuwe Cruiser/Racer uitvoering.

Solo en double handed
Solo en double handed zeilen wint snel aan populariteit in de zeilsport. De Class 40 is een uniek ontwerp van een betaalbare boot die in de wedstrijdvelden zeer goed presteert. De Class 40 is  erg actief in Europa en er worden veel wedstrijden gevaren. De klasse regels zorgen er voor dat de boot betaalbaar blijft door het beperken van exotische materialen en apparatuur. Dit Waarschip Class 40 is de stap naar het offshore zeilen.

Naast de pure race uitvoering komt er ook een comfortabele maar extreem snelle cruiser. Het short handed concept brengt de verre vakantie bestemmingen in Europa dichterbij.

200 mijl in 24 uur
Dit Waarschip Class 40 is een extreem snelle zeiler waarmee u zomaar meer dan 200 mijl in 24 uur aflegt, op een veilige comfortabele manier. Het blijft een Waarschip tenslotte!

Specificaties

LOA12,00 m
LWL… m
Beam… m
Draft… m
Displacement… kg
Ballast… kg
Balast ratio.. %

Zeilplan

Mainsail … m2
HA Jib … m2
Spinnaker … m2
Sail area upwind … m2
Sail area downwind … m2
I … m
P … m
E … m
J … m

Layout

Waarschip 40 een snelle racer

Maak nu een afspraak of vraag een offerte aan

Nautisch Centrum Delfzijl is Wereldwijd de officiële bouwer van Waarschepen. We werken met/aan een breed scala materialen, zoals hout, composiet, polyester en metaal. Uw Waarschip kan volledig worden aangepast aan uw wensen. We willen u vragen uw gegevens in te vullen. We nemen contact met u op om de uitgebreide mogelijkheden en opties met u door te nemen.