Waarschip W 36

Nederland staat bekend als waterland en op innovatie vlak staan we in de top tien wereldwijd. Waarschip en het W36 projectteam werken samen om een verschil te maken. Hierbij is vakmanschap leidend en zijn duurzaamheid en innovatie de hoofdbestanddelen. Het resultaat is een 100% Nederlands design. Een schip dat barstensvol zit met innovaties van Nederlandse bodem.

Duurzaamheid

Duurzaamheid en innovatie zijn de hoofdbestanddelen voor dit bijzondere schip. Kan het niet beter, slimmer en verantwoordelijker? De meeste jachten zijn na hun levensduur niet herbruikbaar en rest de afvalberg.  Het W36 team zet niet alleen de laatste kennis en kunde in voor de ontwikkeling van een snel wedstrijdschip, ze voelen zich verantwoordelijk om meer te doen voor de wereld waarin we leven.  

De W36 is één van de weinige, zo niet het eerste schip dat volledig herbruikbaar is en carbon neutraal gebouwd wordt. De boot is gemaakt van FSC gecertificeerd hout dat middels een nieuw procedé wordt bewerkt met afbreekbare kunsthars en vervolgens kort in de oven wordt “afgebakken” voor extra stijfheid. Door de optimale keuze van houtsoort en haar natuurlijke vezelstructuur, samen met afbreekbare (biologische) kunsthars is dit materiaal lichter, sterker en duurzamer dan regulier composiet of carbonmaterialen.

Specificaties

L.o.a10.95 m
W3.48 m
D2.15 m
Displ.5.350 T

Zeilplan

Mainsail38.6 m2
Jib31.0 m2
Spinnaker97 m2
Total upwind69.6 m2
Total downwind136 m2

Indeling

Waarschip W 36

Maak nu een afspraak of vraag een offerte aan

Nautisch Centrum Delfzijl is Wereldwijd de officiële bouwer van Waarschepen. We werken met/aan een breed scala materialen, zoals hout, composiet, polyester en metaal. Uw Waarschip kan volledig worden aangepast aan uw wensen. We willen u vragen uw gegevens in te vullen. We nemen contact met u op om de uitgebreide mogelijkheden en opties met u door te nemen.