Archambault Grand Surprise 32

Bijzonder snelle boot. Double handed makkelijk te varen. Hij vaart echt op rails. De Archambault Grand Surprise 32 is de ideale zeilboot voor wie van snel cruisen houdt. In het ontwerp is er voor gekozen om de voorkeur te geven aan prestaties. Zelfs bij matige wind is de Grand Surprise gevoelig voor kleine windverschillen.

Prijs 45000,-

Specificaties

Bouwjaar 2008
Lengte over alles 9,54 m
Lengte waterlijn 8,93 m
Breedte 2,98m
Diepgang 2,05 m
Gewicht 2650 kg
 

Grootzeil opp. 33,2 m2
P = 13,15 m
E = 4,50 m

Genua opp. 22,8 m2
I = 12,28 m
J = 3,41 m

Spinnaker 138 m2
Gennaker 77 m2 (niet aanwezig)

Aan de wind opp. 56 m2
Ruime wind opp. 171,2 m2

 

Zeilen
grootzeil 2X, genua en fok goede staat, spinnaker, stormfok z.g.a.n.

Motor
Goedlopende Nanni N10-14 diesel
Klapschroef 2-blads (recent vervangen)

Accommodatie
Dubbel bed in punt, 2 (slaap)banken, 2 slaapplaatsen achter, kookmogelijkheid.
Zeer weinig gebruikte bekleding, nieuwe kussens in voorhut. Het interieur is recentelijk vernieuwd en geupdate met een keuken met water en kookmogelijkheid.

Apparatuur
NKE centraal op mast met GPS, wind en speed, Simrad autopiloot, marifoon,

Navigatieverlichting compleet en werkend

Uitrusting
Carbon helmstok, (nieuw) anker, spinnakerboom, kooktoestel

Archambault

De scheepswerf werd in 1956 in het hart van Frankrijk opgericht door Jean Archambault, gepassioneerd door het ontwerpen van boten met uitgesproken sportieve eigenschappen gecombineerd met esthetische kwaliteiten.

Twintig jaar na de opening van de bouwplaats werd het team van ontwerpers verrijkt met het potlood van Michel Joubert die het Surprise-project tot leven bracht. Er werden ongeveer 1.800 exemplaren geproduceerd voor een groot aantal liefhebbers en kenners die graag de strijd aangaan aan boord van een one-design-wedstrijdboot.  Archambault wordt gedreven door de zoektocht naar prestatie waardoor de zeiljachten voldoen aan de wensen van de meest veeleisende zeilers.

 

De Archambault Grand Surprise 32 is de ideale zeilboot voor wie van snel cruisen houdt. In het ontwerp is er voor gekozen om de voorkeur te geven aan prestaties boven comfort. Zelfs bij matige wind is de Grand Surprise gevoelig voor kleine windverschillen.

De grote kuip is enorm innovatief en de gangboorden zijn breed. De details van dit schip zijn verzorgd, van de kwaliteit van de gelcoat tot de accessoires, van het verwijderen van elke rand op het dek tot de positie van de instrumentatie. Interessant is de gevonden oplossing voor de antislip, gemaakt in de Grand Surprise in de mal, van het ashlar type.

De motor die in deze boot wordt geleverd is een Nanni 14 pk tweecilinder, niet erg zwaar en met beperkt geluid en trillingen, die gemakkelijk toegankelijk is dankzij de scharnierende trap.

De Archambault Grand Surprise heeft de mogelijkheid opgetakeld te worden aan een oog onder in de romp waardoor de boot eenvoudig uit het water getild kan worden voor vervoer over de weg.

Get the feeling!