Beneteau First 211

Deze snelle Beneteau First staat bekend om haar goede zeileigenschappen. De First 211 is onzinkbaar en geschikt voor de kustvaart waardoor het vaargebied enorm groot is; denk bijvoorbeeld aan de Oostzee of Middellandse Zee. De boot biedt voor haar lengte een verrassend ruim interieur met slaapplaats voor 4 personen en is fraai afgewerkt. De tafel die onder de kuip geschoven kan worden is zowel binnen als buiten te gebruiken waardoor de boot heel comfortabel is. Deze First 211 heeft een goede rolgenua met UV (beetje vuil) en een prima grootzeil met lazybag. Tevens is een z.g.a.n. gennaker aanwezig met spiboom.

De boot wordt geleverd met speciaal voor de boot gemaakte trailer met kenteken die door de meeste auto’s getrokken mag worden. Op de trailer is een mast-hijsinstallatie bevestigd waarmee de mast goed zelfstandig is te hijsen.

Deze First 211 is een bijzonder nette boot.

Gegevens

 
Bouwjaar 2004
Mast en buitenboordmotor 2012
Lengte over alles 6.45m
Doorvaarthoogte 10m
Breedte 2.5m
Zwenkkiel 0,7 m tot 1,8 m
 
Tohatsu 6 pk MFS 6c Langstaart met Dynamo
Motoruren ongeveer 50 dus als nieuw
 
Zeilen:
Grootzeil met lazybag goede staat
Rolgenua gerepareerd en gecontroleerd, goede staat
Gennaker z.g.a.n.
 
Tailer speciaaal voor deze boot gemaakt
kKlaar voor de openbare weg en met nieuw kenteken

Uitrusting kombuis
Redelijk compleet met pannen, borden etc.

Accommodatie
Opvallend ruim voor haar lengte met dubbel bed in punt, 2 slaapplaatsen achter, veel bergruimte, keuken met water, borden en pannen en kookmogelijkheid.
De porta potty en de watertank zijn nieuw. Het ingangsluik kan ook om hooggekanteld worden waardoor bij de entree een beschutte plek met stahoogte ontstaat.De boot heeft veel bergruimte waardoor hij geschikt is voor vakanties.

Mechanische uitrusting
Zwenkkiel waardoor de diepgang 0.70 tot 1.80 meter is. Door de diepe zwenkkiel en de twee roeren is het een snelle boot.

Navigatiesystemen
Dieptemeter, windmeter, radio, marifoon, navigatieverlichting, anker.

Er zijn veel reserve onderdelen stootwillen en lijnen aanwezig en er is een gasfornuis (niet aangesloten), een verrekijker, 4 zwemvesten, zaklamp, alle documentatie, etc. Deze boot is meer dan compleet.