Waarschip 36'LD

Vooral voor wat betreft het wedstrijdzeilen met dit schip heeft de bekende en ervaren solo zeezeiler Henk Jukkema een grote inbreng gehad bij het tot stand komen van het Waarschip 36’LD. Het Waarschip 36 ‘LD is ontworpen op basis van een aantal specifieke eisen. De boot moet geschikt zijn voor lange zeezeilwedstrijden met soms kleine tot zeer kleine (solo) bemanning. Daarnaast moet het schip zeewaardig en betrouwbaar zijn. Deze voorwaarden scheppen een boot die snel moet zijn, lang mee moet gaan, gemakkelijk te onderhouden miet zijn en haar waarde moet behouden. Daarnaast moet de boot met kleine aanpassingen ook geschikt zijn voor familiezeilen. Het Waarschip 36 is categorie CE A getest. Klik hier voor het certificaat

Het Waarschip 36 ‘LD is een schip met korte overhangen, gematigde breedte, slanke waterlijn, vrij sterk uitwaaiende spantvormen en een laag gewicht. De maximum snelheid van deze boot ligt boven de 15 knopen. De normale diepgang bedraagt slechts 1,80 m. Deze diepgang geeft prima allround zeileigenschappen en een goede stabiliteit. Voor wedstrijden over grote afstanden met veel aan de windse rakken kan men beter de diepe kiel ( 2,20 m) kiezen. Er is ook een ondiepe kiel ( 1,25 m) indien uw vaargebied een grotere diepgang niet toelaat. Dit gaat echter enigszins ten koste van de aan de windse zeileigenschappen.

Ballasttanks
De 36′LD is uitgerust met ballasttanks. De vaste kielen geven het schip een normale stabiliteit. U hoeft de ballasttanks daarom niet te gebruiken maar als u ze gebruikt, kunt u meer uit uw waarschip halen, vooral aan de wind. Stel dat u met een kleine bemanning aan de wind vaart. U heeft geen bemanning om aan loef in het gangboord te zetten, maar u vult de loeftanks ( ca. 600 L). Dat heeft hetzelfde effect als 8 man aan loef ! Voor de wind zijn de tanks leeg, waardoor de boot lichter is en beter loopt. De bediening van de tanks is eenvoudig. Indien U de tanks helemaal niet wilt gebruiken als ballast tanks kunnen zij dienen als bergvakken.

U kunt de indeling kiezen die het best bij u past.
Bij het bepalen van de voor u perfecte indeling geven we u graag advies.

Specificaties

[table id=31 /]

Zeilplan

[table id=27 /]

Indeling