Waarschip 40 LD

Waarschip 40’LD

Aan het ontwerp van het Waarschip 40 ‘LD liggen een aantal uitgangspunten ten grondslag. In de eerste plaats moest de boot geschikt zijn voor lange zeezeilwedstrijden met soms kleine tot zeer kleine (solo) bemanning. Meetformules spelen hierbij geen rol van betekenis. De enige echte beperking is de lengte over alles. Daarnaast moet het schip zeewaardig en betrouwbaar zijn. Met deze restricties als uitgangspunt moet de boot snel zijn, lang meegaan, gemakkelijk te onderhouden zijn en haar waarde behouden. Tevens moet de boot met kleine aanpassingen ook geschikt zijn voor familiezeilen.

Het Waarschip 40 ‘LD is een boot met korte overhangen, gematigde breedte, slanke waterlijn, vrij sterk uitwaaiende spantvormen en een laag gewicht. De maximum snelheid van dit schip ligt boven de 15 knopen. De normale diepgang bedraagt slechts 1,80 m. Deze diepgang geeft prima allround zeileigenschappen en een goede stabiliteit. Voor wedstrijden over grote afstanden met veel aan de windse rakken kan men beter de diepe kiel ( 2,20 m) kiezen. Er is ook een ondiepe kiel ( 1,25 m). Deze kunt u kiezen indien uw vaargebied een grotere diepgang niet toelaat. Dit gaat echter enigszins ten koste van de aan de windse zeileigenschappen. Het Waarschip 40 is categorie CE A getest. Klik hier voor het certificaat

Ballasttanks
De 40’LD is uitgerust met ballasttanks. De vaste kielen geven de boot een normale stabiliteit. U hoeft de ballasttanks daarom niet te gebruiken maar als u ze gebruikt, kunt u meer uit uw Waarschip halen, vooral aan de wind. Stel dat u met een kleine bemanning aan de wind vaart. U heeft geen bemanning om aan loef in het gangboord te zetten, maar u vult de loeftanks ( ca. 600 L). Dat heeft hetzelfde effect als 8 man aan loef ! Voor de wind zijn de tanks leeg, waardoor de boot lichter is en sneller loopt. De bediening van de tanks is eenvoudig. Indien U de tanks helemaal niet wilt gebruiken als ballast tanks kunnen zij dienen als bergvakken.

Twee gekoppelde roeren mogelijk
De besturing geschiedt normaliter met een balansroer. Dit stuurt prima en licht. Echter, vooral onder moeilijke omstandigheden, kunt u het Waarschip 40 ‘LD nog beter in de hand houden met 2 kleine gekoppelde balansroeren, omdat een hiervan altijd in de vrijwel ideale stand staat ( recht naar beneden).

U kunt de indeling kiezen die het best bij u past.
Bij het bepalen van de voor u perfecte indeling geven we u graag advies.

Specificaties

LOA 11,95 m
LWL 9,70 m
Breedte 3,38 m
Diepgang 1,25 / 1,80 / 2,20 m
Gewicht 5000 kg
Ballast 2500 kg
Balast ratio 50 %

Zeilplan

Grootzeil 41 m2
Genua1 39 m2
Genua2 m2
Fok 30 m2
Stormfok m2
Spinnaker 103 m2
Aan de wind opp. 80 m2
Ruime wind opp. 144 m2
P 13,8
E 5

Indeling

Waarschip 40 LD

Maak nu een afspraak of vraag een offerte aan

Nautisch Centrum Delfzijl is Wereldwijd de officiële bouwer van Waarschepen. We werken met/aan een breed scala materialen, zoals hout, composiet, polyester en metaal. Uw Waarschip kan volledig worden aangepast aan uw wensen. We willen u vragen uw gegevens in te vullen. We nemen contact met u op om de uitgebreide mogelijkheden en opties met u door te nemen.