Waarschip kwarttonner

Eind jaren zestig ontwikkelden Willem Akkerman en Klaas Kremer van Waarschip na de 600, de 600 SV en de 710, de Kwarttonner (ook wel 725 genoemd), een lichte stijve kajuitzeilboot voor de Kwartton Cup.

De prachtige lijnen van het schip en de goede resultaten op het wedstrijdwater bezorgden al snel menig (wedstrijd)zeiler de kriebels. Met als resultaat dat vele Kwarttonners hun weg vonden naar deze zeilers.
Kremer bezette met het prototype van de Kwarttonner regelmatig de eerste plaats tijdens vele wedstrijden in Nederland, zoals de Flevo Race, en in het buitenland tijdens de Cowes Week en de Kwartton Cup.
Het ontwerp is dan ook met recht “het succesnummer” van zijn tijd.

Terug in oude glorie

In 1999 kwam deze Kwarttonner van Kremer in het zicht van Hechtschip. De enthousiaste nieuwe eigenaren gaven te kennen dat zij de boot weer terug wilden brengen in het wedstrijdveld. Dit was voor Hechtschip een mooie gelegenheid te laten zien waartoe een oude Kwarttonner in staat is. De goede en intensieve samenwerking tussen Hechtschip, Peltzer / Van Dijk Performance Yacht Design uit Den Haag  en de eigenaren hebben er toe geleid dat de “Spray”, zoals de Kwarttonner nu heet, in 2001 met een spectaculair tuigplan op de wedstrijdwateren verscheen.

Specificaties

LOA7,25 m
LWL5,50 m
Breedte2,50 m
Diepgang1,00 m/1,25 m
Gewicht1200 kg
Ballast500 kg
Balast ratio42 %

Zeilplan

Grootzeil9,8 m2
Genua16,3 m2
Fok13 m2
Stormfok6 m2
Gennaker36 m2

Indeling

Waarschip Kwarttonner

Maak nu een afspraak of vraag een offerte aan

Nautisch Centrum Delfzijl is Wereldwijd de officiële bouwer van Waarschepen. We werken met/aan een breed scala materialen, zoals hout, composiet, polyester en metaal. Uw Waarschip kan volledig worden aangepast aan uw wensen. We willen u vragen uw gegevens in te vullen. We nemen contact met u op om de uitgebreide mogelijkheden en opties met u door te nemen.