Waarschip cruisers nieuw of een refit

Bijna 5000 Waarschepen zijn er de laatste 50 jaar van stapel gerold. Daarom is de merknaam Waarschip tot ver buiten onze grenzen een zeer bekend merk in onze branche. De meeste van deze Waarschepen varen nog steeds met een zeer tevreden bemanning.

Waarschip heeft een traditie van semi-custom built schepen en afbouwpakketten. Die traditie houdt de werf nog steeds in ere. Een Waarschip is geen seriebouw, een Waarschip wordt speciaal voor u gebouwd. U kunt dan ook nog steeds de klassieke modellen Waarschip laten bouwen, uiteraard volgens de modernste bouwwijze waarmee ook de laatste modellen Waarschip gebouwd worden. Het aanpassen en moderniseren van het originele ontwerp is niet eenvoudig en vergt ervaring en vakmanschap. Deze eigenschappen heeft onze huis-ontwerper.

Zo hebben we voor het Waarschip 725 een nieuwe kiel, roer en nieuw tuig ontworpen. En is de klassieke Waarschip 660 (misschien wel het mooiste Waarschip ooit) als een moderne daysailer beschikbaar. Ook de ontwikkeling van het Waarschip 21 is hiervan een voorbeeld.

Een andere mogelijkheid om in het bezit te komen van een zo goed als nieuwe Waarschip is ons refit programma. Wij zoeken samen met u een geschikt Waarschip en geven deze een totale refit. Dit houdt onder meer in dat de romp behandeld wordt, en geschilderd met een modern onderhoudsarm verfsysteem.
Het tuig, staand en lopend want, beslag, elektra kan indien wenselijk worden vervangen. Daarnaast kunt u aanpassingen aan het ontwerp laten doen, denk hierbij aan een nieuwe (open) kuip, een nieuwe kajuit/opbouw en voor de grotere schepen een stuurwiel i.p.v. een helmstok. Met het Waarschip refit programma krijgt u een nieuw Waarschip tegen een scherpe prijs, aangepast aan uw wensen en eisen.