Historie

Eind jaren zestig ontwikkelden Willem Akkerman en Klaas Kremer van Waarschip na de 600, de 600 SV en de 710, de Kwarttonner (ook wel 725 genoemd), een lichte stijve kajuitzeilboot voor de Kwartton Cup.
De prachtige lijnen van het schip en de goede resultaten op het wedstrijdwater bezorgden al snel menig (wedstrijd)zeiler de kriebels. Met als resultaat dat vele Kwarttonners hun weg vonden naar deze zeilers.
Kremer bezette met het prototype van de Kwarttonner regelmatig de eerste plaats tijdens vele wedstrijden in Nederland, zoals de Flevo Race, en in het buitenland tijdens de Cowes Week en de Kwartton Cup.
Het ontwerp is dan ook met recht “het succesnummer” van zijn tijd.

In 1999 kwam deze Kwarttonner van Kremer in het zicht van Hechtschip. De enthousiaste nieuwe eigenaren gaven te kennen dat zij de boot weer terug wilden brengen in het wedstrijdveld. Dit was voor Hechtschip een mooie gelegenheid te laten zien waartoe een oude Kwarttonner in staat is. De goede en intensieve samenwerking tussen Hechtschip, Peltzer / Van Dijk Performance Yacht Design uit Den Haag  en de eigenaren hebben er toe geleid dat de “Spray”, zoals de Kwarttonner nu heet, in 2001 met een spectaculair tuigplan op de wedstrijdwateren verscheen.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Roelof Niezen, tel 0596-634319 of
mob 06 21818291, of neem contact op via het contactformulier.

Contactformulier

Naam *

E-mail *

Uw bericht of vraag

(Velden met een * zijn verplicht)